Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
img_0469 Moe! mn doggyride1
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Noord – Holland

Amstelveen - Amsterdamse Bos

In het grootste deel van het Amsterdamse bos mogen honden loslopen als ze onder appèl staan. Ook zijn er plaatsen waar honden aan de lijn moeten. Op bepaalde plekken in het bos, bijvoorbeeld waar veel broedvogels zitten, of rond de zwembadjes mogen helemaal geen honden komen. Dit staat overal duidelijk aangegeven met borden. Grand Café de Bosbaan is erg geschikt om iets te gaan drinken.
Adres: Site

Amsterdam: Diemerbos

Je hond kan hier ook zwemmen, wel modderig op een enkele grotere plas na. Ook hier gratis parkeren. Als je binnen de A10/A1 en A9 blijft mag je hond steeds los lopen.
Ze zijn alles hier aan het opknappen!
Adres: Muiderstraatweg site
ANWB wandeling (diemerbos en/of Gaasperplas)

Amsterdam: Gaasperplas (zuidoost)

Hier is een hondenstrandje. Gratis parkeren, maar het is er wel vaak erg druk met honden.
Adres: Driemondsweg (??)

Amsterdam: Vondelpark

In het Vondelpark kan het erg druk zijn. Houd de hond goed onder appel!
Adres: er zijn verschillende ingangen, o.a. aan de Emmalaan, de Kattenlaan en de Van Baerlestraat.
Website van de vereniging hondenbezitters vondelpark

Blaricum – de Tafelbergerheide

Een natuurgebied met bossen en heide ronde de Tafelberg van 36,4 meter boven NAP. Er is een restaurant waar honden welkom zijn. Sommige stukken moeten honden aan de lijn vanwege het begrazingsgebied.
Adres: Oude Naarderweg, Blaricum

Heemstede – Groenendaalse bos
Op stap met de hond was hier

Een mooi wandelbos met een groot omheind deel waar honden los mogen lopen.
Er is wat water waar ze in kunnen zwemmen.
Adres: Groenendaal, Heemstede. site

Hoofddorp - De Groene Weelde

Een heel groot natuurgebied, grenst aan het Haarlemmermeerse bos. Er zijn hele grote stukken waar de hond los mag. Er is een grote (zwem)vijver.
Let op: soms komen er uitlaatservices met grote groepen honden.
Adres: Spieringsweg/ Kruisweg, Hoofddorp.

IJmuiden – IJmuiderslag

Van 15 mei tot 1 oktober is het strand voor de strandhuisjes verboden terrein voor honden. De rest van het strand is echter het hele jaar losloopgebied!van 1/10 tot 1/4 gratis parkeren. Daarbuiten 1,6o/uur. Er is ook een (iets goedkopere)parkeerplaats wat verderop, maar daarvandaan mag de hond niet gelijk los.
Adres: borden IJmuiderslag volgen vanaf de A9.

Nieuw – Vennep – Getsewoud

Een hondenwandelgebied. Er zijn slootjes en meertjes. Best leuk om eens te wandelen, wij gaan er niet te vaak heen. Aan de ene kant loopt een fietspad door het terrein wat best vaak gebruikt wordt.
Let op: soms komen er uitlaatservices met grote groepen honden.
Adres: Getsewoudweg, Nieuw-Vennep

Oostzaan – Het Twiske

Het Twiske is een groot natuurgebied tussen Zaandam, Amsterdam en Purmerend. Je kunt er vanálles doen. Van wandelen tot fietsen tot zwemmen en duiken. Een gedeelte van het Twiske mogen honden los lopen. Op andere terreinen zijn honden verboden. Alles staat aangegeven met borden. Er wordt hier gecontroleerd en er geld een opruimplicht.kaart hondenbeleid
Adres: verschillende adressen (klik) website

Purmerend – Purmerbos
Het grootste gedeelte van het Purmerbos is hondenlosloopgebied. Dit is het gedeelte vanaf VV De Wherevogels tot en met het fietspad De Groeneweg (zie kaartje). In dit 150 ha grote gebied kunnen honden en hun baasjes naar hartelust spelen en ravotten. De honden hoeven niet aan de lijn en er is een hondenzwembad. U loopt vanaf parkeerplaats De Populier het bos in en gaat naar links langs het speelbos. Dit is het drukste gedeelte van het bos. Als u met uw hond toch wat rustiger wilt lopen, ga dan rechtsaf bij het speelbos. Hier loopt het hondenlosloopgebied nog een heel stuk door.
Sinds kort is er ook een hondenstrand gemaakt.
Ook in het hondenlosloopgebied is het zaak dat u uw hond onder appèl heeft. Dit om conflicten met andere honden of mensen te voorkomen. Ook is het niet toegestaan dat uw hond op wild jaagt. Het speelbos en het stilte- en natuurbos zijn niet toegankelijk voor honden.
Meer info op de site van Staatsbosbeheer
Adres: westerweg, Purmerend

3 Responses to “Noord – Holland”

 • corina.No Gravatar:

  Hallo Ik had een vraag waarom staat het abcouder meer er niet bij want mag je daar nu wel met je hond zwemmen of niet kan niks hier over vinden weten jullie het? groetjes Corina. P.s. mooie site hebben jullie.

 • adminNo Gravatar:

  Beste Corina,
  Ik kan nergens iets over het abcoudermeer en honden vinden, ik heb dus geen idee, sorry!
  Groeten,

  Saskia

 • ErnestNo Gravatar:

  Het Abcoudermeer behoort bij de gemeente de Ronde Venen en ligt in de Provincie Utrecht en dus niet bij Noord-Holland. De oevers zijn niet bedoeld en of toegankelijk voor honden omdat dit een ecologische oever is en moet blijven.

Leave a Reply