Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
p1010507ldd p1000692 img_7395 p1030810
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Zuid – Holland

Zuid-Holland

Alphen a/d Rijn – Weteringpark

Het Weteringpark ligt in de wijk Oudshoorn in Alphen aan den Rijn en is in 1991 aangelegd. Het park is vernoemd naar de naastgelegen Heijmanswetering. Het park bestaat uit vijvers, bosjes en grasland, Er is een stukje waar de honden los mogen lopen, daar kunnen ze ook zwemmen. In de rest van het park moet de hond aangelijnd zijn en geldt een opruimplicht. Ik zou er niet speciaal naar toe rijden om hier te wandelen! Wij gaan regelmatig naar de AVH (alles voor hobbydieren) en dan is het mooi te combineren!
Adres:kruising Kalovenweg/poortwachter. AVH = kalkovenweg 50.

Alphen a/d Rijn – Zegerplas

Op sommige delen mogen honden hier los, er is ook een hondenstrand. Grote delen moeten de honden echter aan de lijn, en op de stukken waar ze los mogen is een fietspad vlakbij. Met mooi weer is het er vaak erg druk. Niet echt onze favoriet, maar wel een mooi rondje om te lopen, ongeveer 4,5 km.
Adres:Burgemeester Bruins Slotsingel nabij nr. 11 (China Palace)  site

Dordrecht – de Elzen
Op stap met de hond was hier

Een mooi groot gebied met veel slootjes waar de hond kan zwemmen. Er zijn veel verschillende paadjes en dezélfde bruggen, dus onthoud goed waar de auto staat. Je kunt er ruiters tegenkomen.
Adres: Oude Veerweg, Dordrecht

Leidschendam – Vlietland

Een groot gebied waar honden naar hartelust kunnen rennen en zwemmen. Van 1 april tot 1 oktober maar een beperkt gebied!  Met borden staat aangegeven waar honden welkom zijn, en waar ze los mogen. Een rondje om de plas is ruim 7 kilometer. Er is horeca, en je kunt er ruiters tegenkomen.
Adres: Gele Lis, Leidschendam.
(Let op: dit is gebied Vlietland bij Leiden/Leidschendam. Vlietlanden is een gebied bij Mijnsheerenland én een bungalowpark in Noord Holland!)

Katwijk – Berkheide

Een heel mooi duin/heidegebied. Wij hebben er lekker gewandeld, maar het kan er wel druk zijn met joggers/fietsers.
Van 1 mei tot 1 augustus moeten de honden aan de lijn ivm het broedseizoen.
Adres: zuidduinen, Katwijk

Monster: strand Molenslag

Een heel breed strand. Als je de meest linkse trap neemt moeten op het rechter deel van het strand honden tot 19u aan de lijn, daarna mogen ze loslopen. Op het ‘linker deel’ zijn honden helemaal niet toegestaan. Parkeren kost max. 2 euro/dag.
Adres: Molenslag, Monster

Noordwijk: hondenstrand

Bij strandopgang 1 heb je een hondenstrand wat loopt tot Katwijk. De honden mogen daar het hele jaar door los. Het is ongeveer 3 km wandelen. Parkeren kost 1,20/uur.
Bij het strandpaviljoen Takes2 zijn honden erg welkom!
Adres: Koningin Astridboulevard Afrit 1

Noordwijk -Langevelderslag – strand

Honden mogen hier het hele jaar door komen. Het is er wel vaak druk. Ook met mensen die dus níet van honden houden.
Vanaf 1 september mag de hond los in de duinen. Je kunt een prachtige wandeling maken door de duinen – heen  en over het strand terug. Dit is een wandeling van ongeveer 1,5 uur.
Betaald parkeren met gepast geld, 2 euro of 1,50, afhankelijk van het seizoen en de tijd. (avond goedkoper)
Adres: Langevelderslag, Noordwijk

Nootdorp – Dobbeplas

Een speciaal hondenbos is hier aangelegd voor baas en hond. van 1 mei tot 1 oktober is in de rest van het gebied een aanlijnverplichting. Op de stranden mogen de honden helemaal niet komen, net als op het belevingseiland.
Adres: Oudeweg, Nootdorp

Oegstgeest – Klinkenbergerplas
Honden kunnen hier lekker zwemmen! Als je het meer helemaal rond loopt ben je ruim een uur zoet. Links van het meer is het honden losloopgebied. Dit is een lang pad wat bijna het hele meer rondloopt.
Bij het hondenstrand mogen honden los lopen. verboden voor honden op strand en ligweiden van 1 april-1 november aanlijngebod tussen stranden, overzijde honden vrij
Website
Van 1 april – 1 november honden verboden op strand en ligweiden
hondenstrand mogen honden altijd los.
Adres: Haarlemeertrekvaart, Oegstgeest

Reeuwijk – Reeuwijkse Hout

Je kunt met de hond rond de grote plas lopen. Er is ook een speciaal hondenstrand, maar dat vinden wij erg vies. De ronde rond de grote plas is ongeveer 1,5 uur lopen.
Bij het restaurantje staan (veel) bordjes dan honden NIET zijn toegestaan, ook niet op het terras.
Adres: Houtwal, Reeuwijk Site

Rottemeren – recreatieschap.
Op verschillende plaatsen mogen de honden loslopen. Dit staat ter plaatse aangegeven.
Nessebos: hele jaar verboden voor honden
Zevenhuizerplas In de periode van 1 april tot 1 oktober is het nabij de zwemstranden verboden voor honden.
Zevenhuizerzoom hier kunt u bijna overal wandelen met uw hond. Alleen in het natuurgebied het Koornmolengat zijn honden niet toegestaan.
Bleiswijkse Zoom: Op bepaalde plekken honden toegestaan van 1 oktober tot 1 april.
Lage Bergse Bos: Eiland met de Schotse hooglanders verboden terrein, alleen aangelijnd op het pad. Er is een hondenstrand nabij het Runderpad
Hoge Bergse Bos: Hier kunt u met uw hond bijna overal wandelen (aangelijnd).

Vlaardingen – Nieuwe Waterweg/Oeverbos

Je hebt hier bij restaurant het Oeverbos een heerlijk bos aan de Nieuwe Waterweg.
Hier staat het water aan het eind van de middag en in de avond laag, waardoor er een klein soort strandje is. Het is geen stilstaand water, waardoor je geen last hebt van blauwalg e.d. in de zomer.
Honden mogen hier, voor zover als ik weet, gewoon altijd los.
Ook bij het restaurant zijn de honden welkom en staan er altijd wel waterbakken.
Adres: Maassluissedijk 201, Vlaardingen

Zoetermeer – Balijbos

Een heel stuk mogen de honden hier los, er is echter ook een deel waar honden alleen aangelijnd mogen komen. De wandeling die wij door het losloopgebied maakten was ongeveer 1 uur.
Er is een ook plas waar de honden kunnen zwemmen.
Adres: Kurkhout, Zoetermeer.

Zoetermeer – Westerpark
Een mooi park met mooie paden waar je wel 1,5 uur kunt wandelen. De honden kunnen naar hartelust spelen, rennen en zwemmen. In het broedseizoen (15 maart tot 1 juli) is er een aanlijnplicht in het grootste gedeelte van het Westerpark. Op het eilandje in het park moet de hond aangelijnd in verband met grazende hooglanders en schapen.

In het Vondelpark (47 ha.) mogen honden officieel los lopen. Het is een mooi aangelegd en afwisselend park dat sinds 1996 de status van rijksmonument heeft. Het Vondelpark is een ontzettend druk park. Jaarlijks bezoeken 10 miljoen mensen het park. Er zijn weinig echte voetpaden. Hondenbazen moeten er rekening mee houden dat fietsers en skaters van dezelfde paden gebruik maken als wandelaars en honden. Wie in het Vondelpark wil wandelen met zijn hond moet hem goed onder appel hebben. Niet alleen om ervoor te zorgen dat de hond geen andere parkbezoekers lastig valt, maar ook omdat enkele parkingangen direct aan drukke wegen grenzen. Een hond die het park uitrent, loopt grote kans overreden te worden.
Adres: er zijn verschillende ingangen, o.a. aan de Emmalaan, de Kattenlaan en de Van Baerlestraat.

2 Responses to “Zuid – Holland”

Leave a Reply