Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hov















Wilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
De Pasterze Gletsjer p1010509ldd Moe! Buntven bij Deurne
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Recepten voor de hond

Hondenkoekjes

Ingrediënten
1 kopje witte meel
1 kopje volkorenmeel
1 ei
4-5 eetlepels olie
1-2 theelepeltjes knoflookpoeder
1-2 theelepeltjes honing en dan water tot het deeg niet meer zo heel droog aanvoelt.

Daar maak je kleine balletjes of andere vormpjes van.Deze verdeel je op een ingevette bakplaat en dan
20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Hondenkoekjes met vlees

Ingrediënten:
350gr. Tarwebloem
160gr. Havermoutvlokken
30gr. Gesmolten spekvet
60gr. Geraspte kaas
100gr. Kleine stukjes spek
60gr. Tartaar
275ml. Vleesbouillon

De tarwebloem,havermout,kaas en tartaar in een grote mengkom doen.
Ondertussen de spekjes al roerend bakken tot er al wat spekvet komt,dat kan je dan al onder de ingrediënten roeren.
Als de spekjes goed uitgebakken zijn mogen ook zij toegevoegd worden.
Als laatste de bouillon toevoegen en er een mooi deegje van kneden.
Uitrollen zonder barsten in het deeg tot een dikte van ong.25mm.
Snij of steek er nu leuke vormpjes uit,eventueel bestrooien met wat muesli of kaas voor een extra krokant koekje.
Bakken in ongeveer 2 uur op 150 °C op een ingevette bakplaat tot ze mooi bruin en knapperig zijn.

Hondenkoekjes

Ingrediënten:
250 ml gemengde worteltjes en erwtjes uit blik (goed uit laten lekken)
625 ml volkoren meel
125 gram magere melkpoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
90 ml plantaardige olie
1 ei, losgeklopt
125 ml koud water

Pureer de worteltjes en erwtjes in de keukenmachine.
Doe het meel, het melkpoeder en de knoflookpoeder in een beslagkom.
Voeg hierbij de gepureerde erwtjes/worteltjes, de olie, het losgeklopte ei en het water en vermeng dit alles goed.
Verdeel het deeg in 2 ballen;
Kneed de ballen nog 2 minuten door als je met de hand hebt gemengd, heb je het met mixer of keukenmachine gedaan, dan kan het even nog kort; – rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot ca een centimeter dikte;
snij met een koekjessnijder (vooral enkele kleine) kleine koekjes uit het deeg.;
Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat of een goed ingevette bakplaat.
verwarm de over op 180 graden Celsius en bak hierin de koekjes 15 minuten aan één kant;
Draai de koekjes om en bak ze nu nog 25 minuten.

Hondentaart

Ingrediënten:
200 gram kippengehakt (voor mensen, dus zonder bot)
200 gram tarwebloem
400 dl kippebouillon
zakje gemengde groente
Paar teentjes knoflook, of een eetlepel knoflookpoeder
eetlepel olijfolie

Meng dit door elkaar in een keukenmachine of met een mixer totdat je een smeuiig deeg hebt vergelijkbaar met cakedeeg.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart af in c.a. 90 min. op 180 graden.

Knoflookkoekjes

Honden houden van de smaak van knoflook. Knoflook zou schadelijke bacteriën, virussen en bestrijden, knoflook versterkt zoals bij de mens ook bij honden het cardiovasculair en immuunsysteem en het zou volgens sommige ook vlooien weghouden. (verse knoflook aan je hond geven ? Dan is het een kwart teentje per 4.5 kg lichaamsgewicht)

Ingrediënten:
260 g volkorenmeel
115 g maismeel
100 g sesamzaad
3 eieren
30 ml melk
125 ml kippenbouillon
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes fijngehakte knoflook

Meng bloem, maismeel en sesamzaad in een grote kom. Klop twee eieren met de melk los en voed de kippenbouillon, olijfolie en knoflook toe. Roer alle vochtige ingrediënten in de droge tot een stevig deeg. Laat 15 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 6 mm. Snijd er vormpjes uit en strijk de koekjes met het resterende losgeklopte ei in. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat of bakpapier en bak ze 25 tot 35 minuten tot ze goudgeel zien. Laat ze afkoelen en geef ze na een perfecte kom voor oefening

Levercake:

Ingrediënten:
3 eieren
0,6 tot 0,75 kopje olijfolie of zonnebloemolie
1/3 of een 1/2 pond lever (kippen,rund, in ieder geval geen varken)
2 koppen meel/tarwemeel
1 theelepel knoflookpoeder of een paar teentjes verse knoflook

Het vlees malen en met de andere ingrediënten mengen in een keukenmachine tot een mooi beslag. Dit beslag uitspreiden over een ingevette bakplaat en de voorverwarmde oven in.
Circa 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 250 graden celcius.

De lever kan ter afwisseling vervangen worden door hartjes, sardientjes (uit blik) tonijn (uit blik) pakje Carnibest (geen Rodi, dit bevat teveel water)enz.

Pindakaaskoekjes

(voor 5 tot 6 dozijn koekjes)

Ingrediënten:
500 gr volkoren tarwebloem
200 gr tarwekiemen
450 gr pindakaas
3,4 dl water
4 eetlepels honing
4 eetlepels gemalen pinda’s

Doe alle ingrediënten in een grote kom. Meng alles goed.
Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van 0,6 cm. Steek er met een vormpje kluifjes uit.
Leg de koekjes op droge, met folie beklede bakplaten en bak ze 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden/ Zet de oven uit en laat de koekjes minimaal 3 uur in de oven opdrogen.

Viskoekjes

Ingrediënten:
2 blikjes tonijn of zalm
300 g volkorenbloem
4 tenen knoflook
2 eieren
2 soeplepels olijfolie
2 soeplepels gehakte peterselie

Doe de vis met het vocht en de knoflook in de blender en maak fijn (of in een kom met de mixer). Voeg de bloem, eieren, peterselie en de olijfolie toe. Maak hiervan een deeg. Voeg eventueel nog bloem bij tot het deeg niet meer plakt. Rol het deeg uit op 1/2 cm dikte en steek vormpjes uit. Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat en laat gedurende 20 minuten bakken op 180 – 200 °C.

Hondenkoekjes met pindakaas

Voor 40 middelgrote hondenkoekjes:
150 g kwark
1 ei
2 eetlepels rietsuiker
150 g pindakaas
1 eetlepel olijfolie
50 g tarwezemelen
200 g tarwebloem
Kwark, ei, suiker, pindakaas en olijfolie door elkaar heen roeren tot er een gladde, redelijk dikke massa onstaat. Alle bloem en zemelen in een keer toevoegen, het deeg goed kneden tot een soepel en zacht deeg. Het deeg 10-15 minuten laten rusten. Daarna uitrollen, zo’n 5 mm dik, met een vorm koekjes uitsteken of het gewoon in stukjes snijden met een mes. Bakken in voorverwarmd oven op 180 C ongeveer 15-20 minuten, de koekjes moeten mooi goudbruin en vrij droog worden. Ze kunnen lang bewaard worden in een koektrommel.

One Response to “Recepten voor de hond”

Leave a Reply