Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
Legoland Duitsland IF De Pasterze Gletsjer Cameraman
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

De Roedelmethode®

Door mijn zwangerschap en de geboorte van onze lieve Emma had ik minder tijd voor Benco. Tijdens een wandeling over de dijk realiseerde ik me dat ik weer ‘quality time’ met hem wilde.
Op Facebook had ik gelezen over De Roedelmethode® en van Sinterklaas had ik deel 1 van de boeken gekregen. Na overleg met Gijs boekte ik 2 dagen ‘Roedelen’ bij Arjen  en Francien in de Ardennen.

De Roedelmethode® gaat uit van hondentaal. Puppy’s leren van hun moeder al erg veel. Waarom zouden wij dat dan weer opnieuw en anders aanleren? Geur en lichaamstaal zijn erg belangrijk bij honden. Hier heb ik dan ook veel over geleerd!

De eerste ochtend was veel theorie. Het duizelde me bijna, en (gelukkig) gingen we na de lunch naar buiten. Benco had zich al die tijd keurig gedragen en had lekker liggen slapen, maar nu moest ‘ie aan de bak met een gedragstest.
We liepen bergje-op en bergje-af. Je hóórde Benco’s hersens bijna kraken. En volgens mij kan Benco alles verstaan, want als Arjen zei ‘Benco gaat vast zus of zo doen” dan deed Benco dat ook.
Ik genoot van het werken samen met Benco, en moest soms erg lachen om zijn slimmigheden.
De theorie van de ochtend kwam voorbij!

Er kwamen dingen naar voren die ik al dacht of wist van Benco, maar het was fijn ze te horen! Door de geboorte van onze dochter heeft hij zich taken toebedeeld die hij eigenlijk niet aan kan. En nu is het tijd om ze weer af te staan!
Om half 4 waren we allebei erg moe en reden we weer terug naar het Bed en Breakfast waar we logeerden.

De volgende morgen gingen we vol energie verder! Tijdens de thee lag Benco braaf opgerold te slapen. Gijs interpreteerde dat als “hij ligt wel ontspannen” maar Arjen had een andere visie: “Benco denkt: als ik nu rustig blijf liggen dan hoeven we niet aan de slag.”
Na de thee lijnde ik Benco aan en hij danste bijna naar de auto. Toen bleek dat we voorbij liepen hoorde je ‘m bijna zuchten ;)

We hebben heerlijk gewerkt! Ik genoot van Benco’s trukendoos, en hij van de aandacht en de grenzen die hij kreeg.  Voor thuis kregen we huiswerk waar we mee aan de slag gaan.
Ik ging naar huis met antwoorden, maar ook met veel vragen. Gelukkig heb ik thuis de boeken, en mag ik altijd mailen.

Kijk eens rond op de website van de Roedelmethode® en wil je meer weten, koop dan de boeken: Natuurlijk opvoeden doe je zo, deel 1 en 2.

Of reis af naar de Ardennen en ervaar deze methode.
Het waren 2 dagen 1 – op – 1 begeleiding en dat was voor baas en hond behoorlijk heftig. Het is niet iets wat je ‘even’ doet!

2 Responses to “De Roedelmethode®”

  • Erna van WalleneNo Gravatar:

    Hoi Saskia, leuk je verslagje te lezen. Ik heb 1 fb workshop meegemaakt, vorig jaar mei, ben in aug met een klant er naartoe geweest. Wel ook met mijn eigen honden, maar vooral om meer aanknopingspunten te krijgen om de klant verder te helpen. En in april, eindelijk, zelf 2 dagen 1-op-1 geweest met mijn honden. Je doet het idd niet zomaar even, maar ik vind het de moeite alleszins waard.
    Ik kreeg van Arjen allerlei aanknopingspunten over de onderlinge verhoudingen tussen mijn honden. Hoe mijn kleine diva grote Mazzel aanstuurt en een berg huiswerk. Ik vind het super. Ga in de 2e helft van dit jaar de speciale leergang doen. En hoop ooit zo ver te komen dat ik mezelf RM instructeur mag gaan noemen. Veel plezier met Benco, gr Erna.

  • EricaNo Gravatar:

    Hoi Saskia, Dat klinkt allemaal leuk zeg. Ik ben enthousiast en heb meteen even de site gecheckt. Misschien gaan Bram en ik het ook wel een keer doen. Groetjes Erica, knuffel van Bram.

Leave a Reply