Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
Huys ter Horst dsc_3848 img_8417 Een heleboel konijnen!
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Amsterdamse Bos, Amstelveen

Het Amsterdamse Bos in een kunstmatig aangelegd bos ten zuidwesten van Amsterdam.

De inspirator voor het Amsterdamse Bos was Jac. P. Thijsse. Al in 1900 maakte hij zich zorgen om het groen rond de stad. Pas in 1934 ging de eerste spade de grond in, en in 1964 is het bos gereedgekomen.
(meer over de geschiedenis en aanleg van het Bos is te vinden op wikipedia.

Het Amsterdamse Bos is drie keer groter dan Central Park in New York. Er komen jaarlijks 6 miljoen bezoekers om te ontspannen, om te sporten of om een evenement te bezoeken.
Je kunt in het bos urenlang wandelen, picknicken, spelen of genieten van de mooie natuur!

Honden zijn welkom in het bos en mogen op veel plekken loslopen.
Dit staat duidelijk met borden aangegeven.
De keuze van de aanlijn- en verbodsgebieden is gebaseerd op flora- en faunabescherming (o.a. oeverlanden) en het vermijden van conflicten met overige bezoekers. Honden zijn niet welkom op het sportpark, bij de diverse kinder(zwem)baden die er zijn en in speeltuinen.

Waar honden los mogen lopen, is het belangrijk dat u uw hond onder appèl houdt en niet laat struinen of jagen door de bospercelen.

Op een mooie dag kan het in het Amsterdamse Bos erg druk zijn. Houd rekening met andere bezoekers, en zorg dat ze geen last van de honden hebben.

Er is een opruimplicht, maar helaas houdt niet iedereen zich hieraan, ondanks dat er voldoende vuilnisbakken zijn.

Er zijn zeven verschillende wandelingen uitgezet tussen de 4 en de 15 kilometer. Alle routes hebben en nummer en zijn te volgen via paaltjes. De wandelingen zijn als flyer verkrijgbaar in het bezoekerscentrum (Bosbaanweg 5, Amstelveen)
De meeste wandelpaden zijn verhard, maar ook zijn er wat onverharde paden door het bos.
In het Amsterdamse bos ligt geitenboerderij de Ridammerhoeve. Honden zijn hier, mits goed aangelijnd, welkom. Het adres is Nieuwe Meerlaan, Amstelveen.

Er zijn diverse Horeca – gelegenheden in het Amsterdamse bos.

http://www.amsterdamsebos.nl/eten-drinken/
Er is voor ieder wat wils, van pannenkoeken, broodjes of de Frans – mediterrane keuken.
In het hele bos zijn verschillende kiosken te vinden waar je terecht kunt voor een versnapering of een kopje koffie. Hier zijn ook toiletten. De kiosken zijn alleen ’s zomers geopend.

Parkeren kan gratis bij Grand Café De Bosbaan. De Bosbaan is een roeibaan waar verschillende roeiverenigingen gebruik van maken en waar nationale en internationale roeiwedstrijden zijn. In 2014 zal het WK hier plaatsvinden. Wanneer er (grote) evenementen op de Bosbaan zijn is het verstandig om ergens anders parkeren, bijvoorbeeld bij  paviljoen Chez Favie (De Duizendmeterweg 2, Amstelveen)
Je kunt ook parkeren op een van de parkeerplaatsen aan de rondweg die door het bos loopt. Houd ook in de buurt van de rondweg de honden goed in de gaten!

Meer informatie: www.amsterdamsebos.nl

Leave a Reply