Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
img_2391 benco-kip hondjes ronja
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Vlietland, Leidschendam

Recreatiegebied Vlietland is ontstaan als project waarbij zandwinning een grote rol speelde.
Vlietland is bij erg mooi watersportgebied. Voor elke watersporter zijn er diverse mogelijkheden. Ondernemers in het gebied verhuren materiaal, maar u kunt ook uw eigen uitrusting meenemen. Naast watersporten biedt Vlietland veel andere mogelijkheden om te ontspannen: wandelen, fietsen, luieren aan de waterkant, spelevaren en genieten van de rust en natuur. In het gebied liggen acht kilometer aan wandelpaden.

Gebied de Vlietlanden tussen Leidschendam/Leiden is een heerlijk gebied om te wandelen met de hond!
De verschillende stranden en legweiden zijn verboden voor honden van 1 april tot 1 november. Daarbuiten mogen honden hele jaar los, uitgezonderd de camping, jachthaven het het begrazingsgebied. Hier moeten honden altijd aan de lijn.
In het winterseizoen zijn honden overal welkom, al dan niet aangelijnd. Dit staat ter plaatse met borden aangegeven.
De honden kunnen naar hartelust zwemmen en rennen!
Er is overal een opruimplicht en er staan op veel plaatsen vuilnisbakken.

Er zijn ook ruiterpaden, houd er dus rekening mee dat je paarden tegen kunt komen!
Erg leuk is het rondje rond de plas, dit is zo’n 8 kilometer. Het grootste gedeelte zijn verharde paden, maar als je helemaal rond gaat is er ook een stukje door het zand (ruiterpad)
Je kunt parkeren aan de Rietpolderweg in Leidschendam. Als je hier parkeert kom je langs het paviljoen. De hond moet dan wel eerst een stukje aangelijnd zijn.
Er zijn echter nog meer parkeerplaatsen, je komt er langs zodra je het terrein oprijdt!
Je kunt overal gratis parkeren.
Meer informatie: http://www.recreatiegebiedvlietland.nl/ en www.recreatiezuidholland.nl
Er is Horeca aanwezig in de buurt van de jachthaven. http://paviljoenvlietland.nl/

Dit paviljoen is niet het hele jaar door geopend. In de zomer dagelijks vanaf 10 uur geopend. Kijk (kort) van tevoren even op de website.
Hondenkaart Leidschendam/Voorburg

Let op: Er is ook een natuurgebied/bungalowpark in de buurt van Vlaardingen dat Vlietlanden heet. Het gebied wat we hier beschrijven is Vlietland vlakbij Leidschendam.

Leave a Reply