Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
Kunstje Benco Het oerwoud bij Rauris Mine! Mine!
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Boswachterij De Balij– Zoetermeer

Aan de rand van de Zoetermeerse wijk Rokkeveen ligt De Balij, beter bekend als het Balijbos. Dit bos maakt deel uit van de Groen-Blauw Slinger, dat de groengebieden in de regio met elkaar verbindt. Het bos is aangelegd met beuken, eiken, essen en elzen en gaat er steeds meer als een ‘natuurlijk’ bos uitzien.

Het oudste gedeelte van het bos, het Floriadebos, is nog maar 25 jaar oud. Samen met het Bieslandse Bos vormt De Balij een gestaag groeiend stukje ‘groene long’ tussen Zoetermeer en Delft. In De Balij ben je vlakbij de stad toch helemaal buiten. Kinderen kunnen er zelfs terug in de tijd. Speelbos De Balij, met kasteel, slotgracht en houten stadsmuren, staat helemaal in het teken van de ridders van Balije.

Boswachterij De Balij vormt samen met Bieslandse Bos een mooi stuk natuur tussen Zoetermeer, Delft, Pijnacker en Nootdorp. De bossen worden gescheiden door de verbindingsweg tussen Nootdorp en Pijnacker.

In het Balijbos mogen honden op een groot gedeelte loslopen. Er is ook een hondenstrandje.
In het Bieslandse bos zijn honden alleen aangelijnd welkom.

Waar honden los mogen is duidelijk aangegeven met bordjes.
Het rondje wat je met de honden los kunt lopen is ongeveer drie kwartier. Ook kun je nog diverse ‘tussendoorpaadjes’ nemen.
Het Balijbos is heel divers en heeft naast fiets-, ruiter- en wandelpaden o.a. een natuurbos met Gallowayrunderen, een moerasbos met vlonders, een speelbos voor kinderen. Hier zijn honden helaas niet welkom.
“Het laarzenpad” ligt in de Balij en is 6 km lang. Dit is een avontuurlijke wandeling van de paden af. Door greppels en over takken heen stappen. Laarzen of stevige schoenen zijn het hele jaar noodzakelijk. Honden mogen aangelijnd mee. Op sommige plaatsen is een alternatieve route voor mensen met honden.
Boerderij de Balijhoeve ligt aan de parkeerplaats. Leuk om ook even te gaan kijken! De boerderij heeft twee stallen die onderdak bieden aan zeldzame oud-Hollandse veerassen, zoals Lakenvelder koeien, varkens, schapen, geiten, ezels en pony’s. Kippen, konijnen en cavia’s hebben een eigen verblijf.
Parkeren kan (gratis) bij de kinderboerderij aan het einde van Kurkhout. Hier vind je tevens een klein restaurantje met een gezellig terras.

Adres: Kurkhout, Zoetermeer
Parkeren is gratis.

Meer informatie:
De Balij: http://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/Balij.aspx

Het laarzenpad: http://www.zuid-holland.nl/laarzenpad_de_balij.pdf

Leave a Reply