Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
Vanuit het water Slaapkamer De testkit Zand, hondjes en mensen
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Texel

Texel is een eiland van ruimte, rust en veel natuur. Je vindt er een grote variatie aan landschappen zoals duinen, strand, bos en polders. De ideale omgeving om er met de hond op uit te gaan. In ongeveer 20 minuten vaar je van Den Helder naar Texel met de veerboot.
Ook uw hond is welkom op Texel.
Op Texel zijn veel overnachtingsmogelijkheden, veel horeca en veel plekken om lekker te wandelen.

Er staan op het eiland geen borden waar de hond eventueel wel of niet vrij mag lopen.
Dit is in een gebied als Texel niet te doen, tenzij overal hekken zouden staan, en dat is niet de bedoeling. De gemeente Texel gaat daarom uit van het gezonde verstand van hondeneigenaren.

Weilanden zijn vaak niet afgezet met draad of hekken, maar met een soort wallen. Hier kunnen de honden gemakkelijk overheen. Dit is iets om rekening mee te houden.
Honden en schapen en/of vogels gaan niet zo goed samen, daarom wordt het advies gegeven de honden in deze omgeving aan de lijn te houden.

Bij de strandafslagen staan gedurende een deel van het jaar borden met de verordeningen; honden aan de lijn op de bewaakte stranddelen, ongeveer 1 km links en rechts van het hoofdpad. Daarbuiten mag de hond loslopen, tenzij ter hoogte een natuurgebied is dat onder de groene paden valt. Dan ziet staatsbosbeheer liever dat u de hond alsnog aan de lijn de neemt. Op de Hors moeten honden tevens aangelijnd zijn van 1 maart tot 1 september.

Loopt u met de hond door het bos, dan moet de hond op het pad blijven, en mag niet door de bossen rennen.

In het recreatiebos De Dennen, ten zuiden van De Koog, mogen ze wel rondlopen tussen het Jan Ayeslag, de Nattevlakweg, Randweg en Californiëweg, met uitzondering van het begrazingsgebied bij de Ploegelanden.
In de omgeving van de Ploeglanderweg (ook in De Dennen) moet de hond aan de lijn ivm de Schotse Hooglanders die daar lopen.

In het Krimbos, het recreatiebos bij De Cocksdorp, mag de hond jaarrond los. Op de speelweiden in het bos moeten honden aan de lijn. En op plekken waar je als mens op het pad moet blijven, moeten honden dat ook.

In het gehele duingebied het hele jaar aan de lijn, met uitzondering van de periode 1 september tot 1 maart. Dan mag er alleen worden losgelopen in het gebied dat begrensd wordt door de strandafslag bij paal 9 en de strandafslag bij paal 21.

Er is een kaartje van het eiland Texel waarop in kleuren staat aangegeven waar en wanneer de hond vrij mag loslopen. Het kaartje kun je hier vinden: http://opstapmetdehond.nl/texel.pdf

Aanraders:
Ga naar de roofvogelshow bij Vogelbush Eureka (http://www.eurekatexel.nl/) honden zijn hier helaas niet welkom.

Het is ook prachtig wandelen in de Slufter. Honden zijn hier alleen aangelijnd welkom. (Krimweg De Cocksdorp of  Slufterweg Texel) Op het strand, aan het ‘einde’ van de slufter kunnen de honden wel los.
Ook het brede strand aan de noordpunt van Texel is erg leuk om te wandelen. (vuurtorenweg) Op sommige dagen kun je ook de vuurtoren beklimmen. (honden niet toegestaan)

Texel is een prachtig Waddeneiland waar veel kan en mag. Gebruik als hondeneigenaar je gezond verstand en zorg dat de hond geen andere dieren of mensen lastigvalt, en ruim de uitwerpselen overal netje op!

Leave a Reply