Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
img_7278 7-weken p1030761 p1030820
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Zegersloot, Alphen a/d Rijn

De Zegerplas is een diep meer in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Het is ontstaan na zandwinning voor de wijk Ridderveld in Alphen a/d Rijn. De plas is 70 ha groot en gemiddeld 18 meter diep.

Rond het meer zijn twee grote recreatiegebieden aangelegd, Zegersloot Noord (Heempark de Kromme Aar) en Zegersloot Zuid (bij sportpark de Bijlen).
In Zegersloot Noord bevindt zich een golfbaan op de voormalige vuilstortplaats Coupépolder.

In het Heempark zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Deze zijn te koop bij bezoekerscentrum de Veenweiden of de downloaden via http://www.bc-deveenweiden.nl/

In Zegersloot – Noord, bij Heempark de Kromme Aar, zijn sinds kort ook loslopende honden toegestaan. Hier lopen wel Galloway – runderen los, pas dus goed op voor koe en hond.
Op borden in het gebied en op de digitale hondenkaart staat aangegeven om welk gebied het gaat en welke regels er gelden. Uitgangspunt is dat de honden geen overlast mogen bezorgen aan de Galloways of aan de medebezoekers van het gebied. In het gebied waar de Galloways lopen zitten ooievaars. Het is een voormalig ooievaarsdorp. Sinds 2006 worden ze niet meer gevoerd en verzorgd, maar er zijn nog verschillende paren te zien. Ook zijn hier verschillende andere vogelsoorten.

Er zijn plannen om het Zegerslootgebied te reconstrueren, en dan wordt opnieuw bekeken waar honden al dan niet los kunnen lopen.

Een populaire wandelroute is het “rondje Zegerplas” (4,5 km). Honden mogen op veel plaatsen los, maar er zijn ook gebieden waar ze aan de lijn moeten. Dit staat duidelijk met bordjes aangegeven.  Ook zijn er fietsers die gebruik maken van deze (wandel) paden. Goed opletten is dus wel belangrijk.
In Zegersloot Zuid is een speciaal hondenstrandje waar honden heerlijk kunnen zwemmen. Dit is bij het surfgebouw. Er zijn langs het meer meerdere plekken waar de hond te water kan gaan.
De plas wordt flink gebruikt voor recreatie. Onder andere wandelen, fietsen, duiken en er is een waterski – baan.
Er zijn verschillende terrassen, er is een pannenkoekhuis en een chinees restaurant. Niet overal zijn honden (binnen) toegestaan.
Ook is er een kinderboerderij, (http://www.kinderboerderijalphen.nl/) Hier zijn de honden niet welkom.

Parkeren kan (gratis) in Zegersloot Noord aan de Burg. Bruins Slotsingel bij Paviljoen Amigo (www.paviljoenamigo.nl), of in Zegersloot Zuid aan de Sportlaan bij Wet ’n Wild (www.wetnwild.nl) of bij Wiebel Biebel (www.wiebelbiebel) aan de Bijlen. Hier is ook een dagcamping en een grote steiger (honden alleen aangelijnd welkom, losloopgebied na 200 meter.

De plas is goedgekeurd als zwemwater voor mensen, maar er kan ook blauwalg voorkomen. Er is een speciale installatie om dit te voorkomen, let wel goed op de borden of kijk op http://www.zwemwater.nl/
Overal in het Zegerslootgebied zijn verharde paden. Het rondje Zegerplas is grotendeels rond het meer, er zijn verschillende bruggetjes waar je overheen moet. Je loopt ook een stukje langs het Aarkanaal.

Hondenkaart: http://tinyurl.com/hondenkaart-Alphen

LET OP: Zorg dat je in Alphen altijd meerdere poepzakjes bij je hebt! Wanneer je deze niet kunt laten zien bij een controle kost dat 85 euro. Het niet opruimen van hondenpoep op plaatsen waar dit wel moet kost ruim 120 euro. Er wordt in Alphen fanatiek gecontroleerd, ook op loslopen!

In de losloopgebieden geldt geen opruimplicht, maar laat alles netjes achter! Of er opruimplicht is staat vermeld op de borden.

Leave a Reply