Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
img_7253 img_0660 img_2317 Leguanen (?!)
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is niet alleen een prima plek voor mensen, maar zeker ook voor honden. Veel bewoners van het eiland hebben een hond en een deel van de grote stroom toeristen komt ook met een hond naar het eiland. Schiermonnikoog is dé plek voor baas en hond om eens helemaal uit te waaien. Zonder duidelijke spelregels kunnen honden echter leiden tot ergernissen bij bewoners, bezoekers en beheerders van het natuurgebied. Ook de natuur zelf kan veel schade ondervinden. In het bijzonder tijdens het broedseizoen (15 april tot 15 juli) kan de natuur door loslopende honden ernstig worden verstoord.

Honden zijn welkom op Schiermonnikoog!

Het eiland is alleen te bereiken met de boot vanuit de haven van Lauwersoog. De auto mag niet mee. Buiten het zomerseizoen heb je dagelijks keuze uit twee heen vaarten ’s ochtends en twee terugvaarten ’s middags. In het hoogseizoen zijn er een meer mogelijkheden qua heen- en terugvaarten.
Op het eiland is een aantal routes uitgezet, waar u honden lekker los mogen lopen en rennen. Deze routes zijn in het rood aangegeven op het kaartje. Ook op het Noordzeestrand hoeft u uw hond niet aan te lijnen.
Er zijn op Schiermonnikoog ook voldoende hotels en vakantiehuisjes waar honden welkom zijn, kijk hiervoor bijvoorbeeld op de site Dogsincluded. Voor een bungalow kun je googelen, of gaan naar het Landal park op Schier.

Kaartje losloopgebieden Schiermonnikoog

Bron: schiermonnikoog.nl

Leave a Reply