Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
p1030817 Kanovaren op de Zellersee 'ons' torentje Saskia & Benco
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Makadi Halsbanden

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen een tekenband vies vinden. Kinderen zitten aan de tekenband met hun handen en de band wordt door de hondeneigenaren en diens vrienden/familieleden gezien als giftig. De bijsluiters geven ook aan dat na contact met de band de handen gewassen moeten worden.

De Makadi halsband combineert het innerlijke en het uiterlijke welzijn van de hond. Het is een trendy halsband waar binnenin een tekenband geplaatst kan worden.

Onze hond heeft eigenlijk (nog) nooit een tekenband gedragen. We hebben er eentje in de kast liggen, maar vanwege het ‘gif’ en omdat ik het een lelijk ding vind is hij er nooit uitgekomen. Uiteraard controleren we Benco steeds op teken!  Makadi heeft hiervoor een oplossing bedacht: de Makadi hondenhalsband.
In deze band zit een uitsparing speciaal voor een vlooien/tekenband. Zo kom je zelf niet in aanraking met de band. Wanneer een hond gaat zwemmen moet de tekenband af, en door deze Makadi halsband hoef je de tekenband niet meer aan te raken! Een erg veilig gevoel. Ook voor mensen met kinderen kan ik me voorstellen dat ze de tekenband liever beschermd zien om aanraken te voorkomen.

Gebruik
Het gebruik is erg gemakkelijk. Je knipt de tekenband op maat en schuift hem in de Makadi halsband. Je kunt de halsband zo omdoen bij de hond, zorg er wel voor dat je 2 vingers ruimte tussen de hals van de hond en de halsband houdt.
De halsband is altijd trendy door het opkliksysteem. De ‘opklikkers’ zijn er in verschillende kleuren en van verschillende materialen. De halsband is erg stevig! Wanneer je een halsband koopt zit daar altijd één opklikker bij. Sommigen zijn standaard, anderen zijn maar tijdelijk verkrijgbaar ‘limited editions’ dus.

De halsband is er in drie maten.
Small van 30 cm lang en 3 cm breed (€32,50)
Medium van 45 cm lang en 4 cm breed (€35,00)
Large van 54 cm lang en 4 cm breed (€38,00)
De opklikkers zijn 10 euro voor de small, 11 euro voor medium en 12 euro voor een large opklikker.

Wij kregen er 2 om te testen. Eentje heeft onze labrador Benco gedragen, en de andere werd getest door Staffordshire Bullterrier Ronja (aka Feebes, spreek uit: Fieps) en baasje Suzanne.

Buiten het tekenseizoen draagt Benco helemaal geen tekenband, dus we hebben de Makadi band getest zonder tekenband.
Benco heeft hem niet zo erg vaak gedragen omdat hij zo graag in het water gaat. En dat vind ik dan zonde van zo’n mooie halsband….
Hij zit stevig en robuust om zijn hals. Benco draagt anders altijd een meer sportieve, nylon halsband die gewoon nat mag worden.
Wat ik persoonlijk minder mooi vind is dat de band zwart is en Benco bruin. Maar dat is mijn ‘eigen persoonlijke mening’ en dit is natuurlijk per hond en baasje verschillend!

Ronja draagt altijd al een leren halsband, en baasje Suzanne vind het een leuke band. Het leer is lekker soepel, en Suzanne vind de verwisselbare stukken heel leuk en schattig. Alleen deze maat (Ronja droeg de medium) is net te kort voor haar. De breedte is precies goed, maar hij moet in het laatste gaatje.

Ik vind het concept erg goed! Je hoeft de tekenband niet aan te raken. Want ondanks dat er op de verpakking staat dat het niet schadelijk is voor mensen vind ik dat altijd toch een beetje dubieus. Want waarom moet ‘ie dan af als de hond gaat zwemmen en de visjes ervan dood gaan…
Ik vond het ook zonde van zo’n mooie halsband als die keer op keer meegaat het vieze water in, dus dan zou ik de halsband inderdaad afdoen voor het zwemmen én voor het gif en de visjes. En dat was nou net de bedoeling!
Daarbij komt nog dat de halsband steeds een ander uiterlijk kan krijgen door het opkliksysteem. De ene keer ziet hij eruit als een lichtbruine slangenleren band, de andere keer als een band van koeienhuid of roze leer. Het is eenvoudig te verwisselen en zo is kan je hond iedere dag weer een andere halsband dragen. Bovendien is de Makadi halsband op die manier voor iedere hond wel geschikt te maken, of die nu blond is of zwart, stoer of schattig.
Wij zijn tevreden over de Makadi hondenhalsband en vonden het erg leuk om ze te testen!

Wij mogen van Makadi een mooie halsband weggeven!
Mail ons je adresgegevens en het antwoord op de volgende vraag:

”Wat is de meeste bekende ziekte die teken kunnen overdragen?”

Uit alle inzendingen trekken wij een winnaar. Je kunt meedoen tot 4 december.

Wil je niet wachten of je gewonnen hebt? Op de website van Makadi kun je de verkooppunten van deze halsbanden vinden!

One Response to “Makadi Halsbanden”

 • SuzanneNo Gravatar:

  Saskia & Gijs,

  Mijn dank is groot, ik kan nu ook nog vergelijken … Spike heeft er ook nog één van jullie.
  De halsband van Feebes’je is inderdaad een medium, dus 45 cm lang maar alleen 3 cm breed. Ik weet niet of dit de bedoeling van Makadi is maar ik vind het precies goed … past veel beter bij de verhoudingen van een medium hond.
  De large halsband past Spike heel goed, persoonlijk zou ik 3,5 cm breedte nog ietsjes mooier vinden … maar hij is wel super stoer!

  Groetjes en nog beterschap voor Benco,
  Suzanne, pootje van Feebes & Spike

Leave a Reply