Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
p1080498 Uit het riet.... Even afkoelen maranoa-1
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Landgoed Groenendaal

Wandelbos Groenendaal is ontstaan uit twee landgoederen: Groenendaal en Meerenberg. Ook gedeeltes van Bosbeek en Mariënheuvel (nu nog in particuliere handen) vormen tezamen het wandelbos. Grounendael was in 1634 een bescheiden pand met boomgaard maar is pas in latere jaren uitgegroeid tot een echt landgoed.
Het Landgoed Groenendaal is door de gemeente Heemstede in maart 1913 gekocht uit de
nalatenschap van de weduwe Van Merlen. Bij haar overlijden hebben de erfgenamen het landgoed aangeboden aan de gemeente Heemstede.
Tussen het tijdstip van aankoop en nu is er een heleboel veranderd. Momenteel wordt het bos op ecologische wijze beheerd. Met deze beheermethode wordt vooral getracht een grotere variatie in het bos te brengen, waardoor meer soorten planten en dieren een plaats kunnen innemen.

Het is een mooi bos, waar in een groot gedeelte honden toegestaan zijn en daar ook los mogen lopen. Dit is een omheind gedeelte.
In het bos kun je heerlijk wandelen. Er zijn een aantal sloten en er is ook een klein meertje waar de honden lekker in kunnen zwemmen. Dit meertje heeft redelijk schoon water. De sloten zijn niet allemaal even schoon.
Er geldt een opruimplicht, en er staan ook vuilnisbakken, soms moet je er wel even naar zoeken.
Om de recreatieve druk te verlagen en de natuur voldoende rust te geven is er een gebied ingesteld waar honden niet toegestaan zijn. Dit gebied ligt in het zuidelijk deel van het wandelbos en wordt aangegeven door middel van bordjes. Er lopen ook schotse Hooglanders in dit deel.
Je kunt gemakkelijk een paar uur lopen in het bos, en er zijn eigenlijk altijd wel honden om mee te spelen! Maar ook heb je lekker de ruimte, en kun je een eind lopen zonder iemand tegen te komen.
Er zijn een aantal wandelingen uitgezet die je kunt volgen aan de hand van gekleurde paaltjes. In het bezoekerscentrum op de kinderboerderij kun je de wandelingen kopen, en ze zijn te vinden op de website van de gemeente Heemstede. Let op: alleen de gele route (1,5km) is geschikt voor mensen met honden. De rode wandeling (4.2km) gaat door gebieden waar de hond niet toegestaan is.
Buiten dit wandelgedeelte is een speeltuin gevestigd, waar honden ook welkom zijn, Mits aangelijnd en ze niet op het zand komen. Na het betalen van de entree van deze speeltuin (€2,50 pp) krijg je een stempeltje op je hand en kun je de hele dag in en uit lopen. Tussendoor even de hond uitlaten kan dus prima!
De speeltuin is in de winter gedeeltelijk gesloten, en gaat begin maart weer helemaal open.
Kinderboerderij het molentje is vlakbij. Hier zijn honden aangelijnd toegestaan.
en vlakbij zit Pannenkoekenhuis de Konijnenberg. (Herenweg 33, Heemstede)
Genoeg te doen voor een dagje op stap met de hond!

Adres: Groenendaal, Heemstede.
Gratis parkeren.
http://www.wandelbosgroenendaal.nl
Website gemeente Heemstede

Artikel eerder verschenen in het blad Me&My dog

Leave a Reply