Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hov















Wilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
p1080498 img_8417 Ronja Henny en Gaby
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

(Honden)koekjes bakken

De nieuwste ‘rage’ is het bakken van je eigen hondenkoekjes. Zo weet je wat er precies in zit én het is leuk om te doen!
Sinds vandaag zijn er in de shop leuke attributen verkrijgbaar waar je leuke hondenkoekjes mee kunt maken!
Uitsteekvormpjes in de vorm van botjes of honden.
Hieronder een recept voor de hond

Tonijnkoekjes.

Ingrediënten:
- 1 blikje tonijn in eigen nat (niet uitgelekt)
- 300 g volkorenbloem
- 4 tenen knoflook (uitgeperst)
- 2 eieren
- 2 eetlepels levertraan of goede olijfolie
- 2 soeplepels gehakte peterselie (niet noodzakelijk)

bereiding:
Doe de tonijn met het vocht en de knoflook in de blender en maak fijn. Voeg de bloem, eieren, peterselie en de levertraan toe. Maak hiervan een deeg. (voeg eventueel nog bloem bij tot het deeg niet meer plakt). Rol het deeg uit op 1/2 cm dikte en steek vormpjes uit. Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat en laat gedurende 20 minuten bakken op 180 – 200 °C.
Wil je de koekjes redelijk hard, dan zet je de oven af, maar laat je de koekjes nog enkele uren in de oven verder bakken.
Je kan de koekjes variëren door bijvoorbeeld een blikje zalm, sardienen of makreel te gebruiken. Je kan van verschillende vissoorten koekjes maken en ze elk een andere vorm geven. Zo kan je zien welke koekjes jouw hond het liefste mag. (Bij ons zijn ze verzot op allemaal). ‘t is ook heel leuk om kinderen koekjes te laten maken voor hun harige vriend!
In plaats van peterselie kan je ook brandnetel gebruiken (vooral goed voor honden met gewrichtsproblemen)
Als je geen levertraan hebt, kan je ook een goede olijfolie gebruiken (onverzadigde vetzuren doen de jeuk verminderen bij allergieproblemen)

Koekjes voor de baas

We hebben ook vormen voor Linzer koekjes

Deze koekjes komen van origine uit Linz, Oostenrijk. In veel huishoudens worden ze jaarlijks voor de Kerst gebakken. De koekjes bestaan uit twee op elkaar gestapelde koekjes met gladde jam er tussen die zichtbaar is omdat het bovenste koekje gedeeltelijk open is.

Linzer koekjes

110 g hazelnoten (geroosterd en gemalen)
300 g bloem
1/2 tl kaneel
1/4 tl zout
225 g boter (kamertemperatuur)
135 g kristalsuiker
1 tl vanille-extract
2 eidooiers (large)
rasp van 1 citroen
poedersuiker
1/4 pot frambozenjam zonder pitjes(of een andere naar smaak)

Rooster de hazelnoten, laat ze afkoelen en maal ze fijn samen met 50 g suiker. Roer de boter zacht en smeuïg met de mixer met de rest van de suiker. Mix de eidooiers, vanille, citroenrasp en gemalen noten erdoor. Maak van het deeg 1 of 2 platte stukken, wikkel ze in huishoudfolie en leg ze minstens 1 uur (tot een paar dagen) in de koelkast om op te stijven.

Rol het deeg uit op een licht bebloemd aanrecht ongeveer 6 mm dik. Steek nu de koekjes uit en leg ze op de bakplaat. Let erop dat je evenveel dichte (onderkanten) als open (bovenkanten) maakt. Bak de koekjes in een op 180 ºC voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten tot ze licht bruin worden. Laat ze afkoelen op een rooster.

De koekjes zijn zo ook heerlijk, maar voor de echte Linzer koekjes besmeer je de onderkant van een dicht koekje met een klein beetje jam en de bovenkant bestuif je met poedersuiker. Daarna plak je beide helften heel voorzichtig op elkaar. Zorg ervoor dat je de poedersuikerlaag niet aanraakt. Ze zijn bovendien erg bros dus niet hard drukken.

De koekjes kunnen zonder jam een meerdere dagen in een koektrommel bewaard worden. De koekjes met jam zijn het beste dezelfde dag, omdat ze anders zacht worden.
(bron recept)

Hier kan je nog meer recepten vinden voor de hond.

In het hondenkoekboek staan veel leuke recepten!

Ook op BARF-plaats staan veel verschillende recepten voor de hond.

Klik hier om naar de bakproducten in onze shop te gaan.

Leave a Reply