Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
Zwembenco! Braaf! p1030205 maranoa-1 Signeersessie Kelly Pfaff
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Schloss Möhren – Vakantie in een kasteel

Onze tweede vakantieweek logeerden we in Schloss Möhren vlakbij Treuchtlingen in Beieren, Duitsland.

Ons vakantiekasteel heeft op dit moment drie originele vakantiehuizen in de verhuur. Eén vakantiehuis is de voormalige middeleeuwse portierswoning (voor 4 pers.) in ons kasteel, het tweede vakantiehuisje is de romantische torenwoning (50 meter van ons kasteel en voor 2 pers.). De derde vakantiewoning is het voormalige Schweizerhaus (30 meter van het kasteel en voor 6 personen).

Het Schlossterrein is privébezit en rustig gelegen. Deutsche Gemütlichkeit met Nederlands sprekende gastheer en vrouw. Wij hopen dat onze gasten met deze vakantie in een kasteel de rust en vrijheid ervaren die wij hier creëren. De ideale kasteelvakantie.

Wij verbleven in de Torenwoning. Een prachtig klein huisje bovenaan een steile trap. Benco had overigens geen énkel probleem met deze trap. Er is een kleine keuken  met 2 – pits kookplaat en een koelkast. Er is een woonkamertje en een grote slaapkamer met een heerlijk bed! Onder het torentje staat een tuinset waar je heerlijk (droog) kunt zitten.
Op het slotterrein is voldoende speelruimte voor kinderen met voetbalveld, tafeltennistafel en een trampoline. Op het ‘plein’ staat een enorme notenboom waar je heerlijk kunt zitten.

In de omgeving kun je mooie wandelingen maken. Wij gingen een dag naar Nürnberg ( ruim 1 uur rijden) en een dag naar Legoland (ruim 1 uur rijden) Hier zijn honden helaas niet welkom. Er is een kennel (€3,00) en je moet de hond zelf uitlaten. Er waren gasten bij het slot die op Benco wilden passen, dus dat was super!

Het Thermalbad in Treuchtlingen is ook een aanrader voor een middagje relaxen.

Elke ochtend kregen we een vers – zelf gebakken- broodje van Sandra, de gastvrouw. Dit stond bovenaan ons ‘trapje’ en konden we zo pakken.
De omgeving is geweldig om te wandelen. ‘s Morgens vroeg kwamen we wel eens een ree tegen!
Sandra kan je leuke uitstapjes en restaurantjes aanbevelen.

Het was een heerlijke week!

Ook leuk om te lezen

Leave a Reply