Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
p1000412 IF auto p1080538
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Wandel voor Hulphond 2011

Wij deden mee aan een wandeling waarvan de inkomsten geheel ten goede kwamen aan Hulphond Nederland! Voor de kosten van de opleiding en het nazorgtraject van de hulphonden is Hulphond Nederland afhankelijk van donateurs, sponsoren, serviceclubs, verzekeraars, giften, nalatenschappen en collectes. Zo kan Hulphond Nederland honden tot Hulphonden opleiden en deze kosteloos ter beschikking stellen aan aanvragers van een hulphond.

Tweede Paasdag was het zover! Wandelen voor Hulphond in Bussloo. Het was prachtig weer, en daarom togen we in korte broek mét wandelschoenen naar Bussloo. Vanaf 11 uur begon het evenement, en om 12 uur was de officiële opening. Wij waren er kort voor 12 uur, en er was al volop bedrijvigheid. We meldden ons aan, en kregen hierbij een stempelkaart, een zakje beloningsbrokjes en een poepzakje voor Benco en een consumptiebon voor de baasjes.  Wij hadden ons van tevoren ingeschreven, maar op de dag zelf inschrijven was ook nog mogelijk.
Er waren een aantal leuke kraampjes, en verschillende demonstraties. Nadat Benco even was afgekoeld in het water begonnen we aan onze wandeling. Je kon kiezen uit een wandeling van 2km (ook voor rolstoelen geschikt) en een wandeling van 4km, die helemaal langs het water ging. Tijdens de tocht mochten de honden los. Omdat het zulk mooi weer was lagen er ook wat mensen op handdoeken van de zon te genieten, en die zagen ruim 1600 honden aan zich voorbij gaan! Sommige hondjes waren af en toe ondeugend door over de handdoeken te lopen, of om er met een stukje koek vandoor te gaan.
Als er plekken waren waar het heel druk was hielden we onze hond even aan de lijn, maar er was ook voldoende tijd en ruimte om lekker door het water te spetteren!

Op diverse plekken op de route was iets te eten of te drinken te krijgen, en ook kwam je regelmatig langs een toiletgebouw. Super geregeld dus! Halverwege was er een stempelpost. Na inlevering van deze stempelkaart kregen we een leuke goodiebag!
De sfeer was fantastisch, heel gezellig met allemaal hondeneigenaren. Er waren honden in alle soorten en maten, van chiuaua tot Sint Bernard en alles daartussenin.

Na de wandeling hebben we nog even op het terrein rondgelopen, en ben ik nog even samen met Benco het water in gegaan. Binnen de kortste keren was ik zeiknat door mijn eigen en andere honden, maar hond én baas hebben er enorm van genoten!

En Benco? Die ligt wéér tevreden naast me te snurken na een Paasweekende met twee fantasische uitstapjes!

Let op! Van 16 september tot en met 30 april mogen er honden op recreatiegebied Bussloo komen. In het zomerseizoen dus NIET!

Klik op de foto om naar het album met foto's te gaan!

Leave a Reply