Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
doggyride3 img_2239 collage img_7278
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Wandelen met de boswachter – Gagelbos Utrecht

Actief met Inzicht organiseert op 10 april een wandeling in het Gagelbos!
Nederland heeft prachtige natuurgebieden. Oud en jong. Het Gagelbos is een mooi voorbeeld van een jong bos. Dat in een jong bos ook bijzondere natuur kan ontwikkelen, kunt u van dichtbij ervaren in onze excursie voor baas en hond in het Utrechtse Gagelbos. Boswachter Corien Koreman neemt ons mee in een ruim 3 uur durende wandeling en vertelt over ‘haar’ Gagelbos.

Het bos is jong, maar de geschiedenis van de plek is wel heel oud. In de 19e eeuw liep hier de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een lange slinger van forten en dijken die het westen van Nederland moesten beschermen tegen vijanden. Ook over deze rijke geschiedenis zal Corien Koreman uitgebreid verslag doen.

Naast de natuur en de geschiedenis is de ligging van het Gagelbos ten opzichte van de stad Utrecht ook nog interessant. Het Gagelbos ligt tegen de grote wijk Overvecht aan. Hierdoor is de recreatieve functie van het Gagelbos bijzonder groot. Het Gagelbos is letterlijk de achtertuin van veel bewoners! Kortom: het Gagelbos is een bos met vele verhalen en daardoor zeer de moeite waard om te bezoeken onder leiding van haar eigen boswachter.

Tijdens de wandeling krijgt u ook inzicht in het effect van de hond op de natuur. Er wordt veel over gesproken en vaak in negatieve zin, maar Actief Met Inzicht wil juist bewijzen dat hond en natuur wèl samen gaan. Door bewust om te gaan met de kwetsbaarheid van de natuur en als baas verantwoordelijkheid te nemen is de combinatie hond en natuur alleen maar positief!

Ervaar het zelf en wandel mee op 10 april 2011.
Honden lopen grotendeels aangelijnd, met diverse gelegenheden om los te lopen.

Prijs: E 25,00 per persoon
Lunch: E 10,00 per persoon
Start: 9.30 uur, met koffie en thee op Fort Ruigenhoek

Kijk voor meer informatie en om in te schrijven op de site van Actief met Inzicht!

Leave a Reply