Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
Benco p1030654 beesie2 Beverburcht
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Stepworkshop 12 maart 2011

De weergoden waren ons goed gezind vandaag! We hadden prachtig weer tijdens de workshops steppen met je hond, die we samen met Actief met Inzicht organiseerden.

Aan het begin van de ochtend was het nog een beetje fris, maar de groep van 7 deelnemers hadden er meteen al zin in. We dronken een kopje koffie of thee, en na een korte uitleg van Marleen gingen alleen de baasjes op pad, terwijl de honden in de auto nog even konden uitslapen in de auto. Onderweg in het mooie Zegerplasgebied leerden we de technieken van het steppen, remmen, draaien en zelf een aantal kunstjes!
Tijdens het rondje steppen konden er ook een aantal verschillende steps worden uitgeprobeerd. Het is belangrijk dat je als baasje de basis goed weet. Als het baasje het al eng vind, dat is het voor de hond helemaal spannend.

Na een uur geoefend te hebben hadden we de basis onder de knie en was het tijd voor koffie. Hierna moesten de honden ook wakker worden, die na een korte uitlaat-pauze eerst mochten wennen aan het lopen naast de step, om vervolgens met de baasjes lekker te gaan steppen. Sommigen aan de heupband, anderen aan de Walky-dog.

Actief met Inzicht heeft voldoende materialen in verschillende maten zodat de baasjes verschillende lijnen, heupbanden en tuigjes konden uitproberen om te kijken wat voor hen en hun hond het beste werkt.
Sommige honden liepen meteen netjes mee, andere vonden de omgeving ook mooi!
Uiteindelijk liepen alle honden netjes naast de step, en na een uurtje oefenen waren baas en hond moe!
De mensen die hadden ingeschreven voor de lunch hebben heerlijk gegeten. Een broodje shoarma of falaffel met salade, en als toetje fruit en of een cupcake.

Om 14.00u was de middag-groep aan de beurt. Deze groep was wat kleiner, maar niet minder enthousiast. Dezelfde oefeningen als ‘s morgens werden gedaan, met een kleine variatie.
Het zonnetje scheen inmiddels heerlijk, en ook voor de toeschouwers was het heerlijk buiten!

De honden genoten er ook allemaal van. Er werden weer verschillende lijnen en tuigjes gepast en uitgeprobeerd.
Iedereen heeft veel plezier gehad op deze dag. De deelnemers hebben het steppen geleerd én uitgeprobeerd. Zo kan iedereen kijken of het steppen iets voor hem of haar is, zonder meteen een dure step te hoeven kopen. Honden en baasjes hebben ook kunnen uitproberen welke materialen het beste bij hun passen.

Alle deelnemers gingen tevreden naar huis met een goed gevulde goodiebag en een hoop informatie.
Wij zijn ook enthousiast over deze geslaagde dag.
En Benco? Die droomt over Diesel, Cacao, Franka, Bram, Storm, Chester, Ramses, Pandora, Luka, Harry, J.J en Bobbie. En lopen naast de step natuurlijk!
We willen zo’n leuke dag graag nog eens herhalen dit jaar! Mail ons voor meer informatie!

Klik hier voor meer foto’s van deze leuke dag!

Ook leuk om te lezen

6 Responses to “Stepworkshop 12 maart 2011”

 • kirstenNo Gravatar:

  Nogmaals, het was echt SUPERLEUK!

  Dus iedereen, allemaal gaan steppen!!

 • RiwkaNo Gravatar:

  Het steppen was super!! De Lunch was heerlijk en het gezelschap was ook top! Bedankt allemaal voor deze leuke dag

 • WilNo Gravatar:

  Wat een leuke dag was het afgelopen zaterdag zeg,een gezellige sfeer,mooie locatie en ook met de honden ging alles perfect.

 • HarrietNo Gravatar:

  Het was helemaal super.J.J was helemaal op. Bedankt voor de leuke dag. En inderdaad, iedereen moet gaan steppen. Goed voor hond en baas.

 • JuttaNo Gravatar:

  Het was superleuk en ik wil de volgende keer gewoon weer meedoen.
  En Saskia en Gijs bedankt voor de heerlijke lunch, die was echt top !!

 • [...] Jutta: Het was superleuk en ik wil de volgende keer gewoon weer meedoen. En Saskia en Gijs bedankt voor de heerlijke… [...]

Leave a Reply