Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
img_2229 Signeersessie Kelly Pfaff img_0667 Stroompje
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

De Hondenbescherming

De hondenbescherming komt op voor het welzijn van honden in Nederland. De Hondenbescherming streeft verantwoord hondenbezit na. Om dit doel te bereiken geven ze voorlichting over honden, bieden juridisch advies en voeren  controles uit als er twijfel is over de leefomstandigheden en het welzijn van honden. Ook worden honden geholpen die tussen wal en schip dreigen te raken.
Honden zijn prachtige communicatieve dieren met een flink aanpassingsvermogen. Dat vermogen wordt in onze huidige maatschappij regelmatig flink op de proef gesteld. Men verwacht dat elke hond lief, vrolijk, gehoorzaam, rustig of juist waakzaam (al naar gelang de gewenste functie) is. Daarbij wordt soms voorbij gegaan aan het feit dat honden tijd en aandacht vragen en door selectieve fok zijn geworden zoals ze zijn. En dat het houden van een dier ook aanvaardbaar moet zijn voor de omgeving waarin deze zich bevindt.

De activiteiten van de hondenbescherming zijn:

 • Inspectiedienst Gezelschapsdieren
  Inspecteurs voeren zelfstandig controles uit op het welzijn van honden in hun provincie en reageren op meldingen van particulieren of instanties betreffende verwaarlozing of mishandeling van honden
 • Noodhulp
  Hulp aan asielen hoort bij de concrete hulp die de Hondenbescherming biedt. Jaarlijks verlenen we een groot aantal asielen financiële steun voor de aanschaf van bijvoorbeeld materialen als wasmachines of hekwerk voor een uitrenveld. Ook particulieren die in de knel komen bij de verzorging van hun hond kunnen worden geholpen!
 • Opvang oude honden
  De seniorenopvang is een uniek project van de Hondenbescherming om bejaarde honden een prettige oude dag te bezorgen. Kan een oudere hond niet meer bij zijn eigenaar blijven? Bijvoorbeeld omdat deze verhuist naar een verzorgingstehuis waar honden niet zijn toegestaan? Dan kan de hond in de seniorenopvang worden geplaatst.
 • Voorlichting
  Voorlichting over de aanschaf en het houden van honden is cruciaal voor hun welzijn. Voorlichting maakt dat hondenbezitters in spe bewust nadenken over hun aankoop en zo kunnen we stap voor stap het aantal dieren verminderen dat in deze verschrikkelijke omstandigheden leeft of geboren wordt.
 • Wet- en regelgeving
  De Hondenbescherming staat een beleid voor waarin het welzijn van de hond wordt gewaarborgd.
  Op landelijk niveau neemt de Hondenbescherming daarom actief deel aan het opstellen en beïnvloeden van wet- en regelgeving op het gebied van honden en kent de overheid ons als een uiterst kritische gesprekspartner.

Op de website van de hondenbescherming kun je veel informatie vinden over hondenrassen, hondengedrag, honden en kinderen en nog veel meer. Ook is er een kinderpagina waarop kinderen meer kunnen leren over hoe ze het beste met een hond om kunnen gaan.

Kortom: de website is zéker een bezoekje waard!

Klik op de banner hieronder om naar de site van de Hondenbescherming te gaan!

Ook leuk om te lezen

Leave a Reply