Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
opstap5weken img_8372 img_9687 p1010498ldd
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Panbos, Bosch en Duin


Het Panbos was vroeger een stuifduinlandschap. Er zijn nog een paar kleine zandvlaktes te vinden. Het grootste gedeelte is begroeid met naaldbos. Karakteristiek zijn de oude grove dennen aan de rand van de zandvlaktes. Door de wind is het zand tussen de wortels weggestoven en liggen de wortels bloot. In één van deze dennen verblijft ’s winters een groep ransuilen.

De routes zijn uitgezet door het Utrechts Landschap met een cijfer op de bomen. Wij wandelden route 2 van ongeveer 3,5 kilometer. Op deze route hoeft de hond niet aangelijnd te worden en kan hij lekker loslopen. De andere wandelingen gaan ook door gebieden waar de hond wel aangelijnd moeten zijn. Je loopt voornamelijk door naaldbos en af en toe kom je een kleine zandverstuiving tegen. In regenachtige periodes kunnen de paden modderig zijn, soms moet je door wat muller zand lopen vooral als je bij een zandverstuiving komt.
Je kunt hier ook zelf uren rond wandelen (of dwalen…)
Er zijn altijd wel hondenvriendjes om mee te spelen!

Op het stuk waar wij liepen is geen water of meertje, dus neem voldoende drinkwater voor de hond mee!
Van der Valk Hotel de Biltsche hoek ligt vlakbij. Honden zijn toegestaan in hotel (€8,00 per nacht) en in het restaurant.

Het kan hier erg druk zijn, vooral op een mooie dag!
Je kunt ruiters tegenkomen, en hardlopende (groepjes) mensen.

De ANWB heeft 2 wandelingen uitgezet. Klik hier om het PDF-bestand met daarin de wandelingen te openen.

Adres:
Jozef Israëllaan, Bosch en Duin. De parkeerplaats zit aan de linkerkant.
Hotel de Biltsche hoek: De Holle Bilt 1, De Bilt.
Klik voor de everytrail track

2 Responses to “Panbos, Bosch en Duin”

  • EricaNo Gravatar:

    Ziet er leuk uit. Leuke plek voor onze volgende wandeling.
    Wanneer gaan we :)

  • JuttaNo Gravatar:

    Panbos is heel leuk. Wij lopen hier ook weleens. Je hebt daar verschillende parkeerplaatsen en je kan verschillende routes lopen. Deze omgeving is sowieso heel erg mooi. Verder kan je in Zeist ook heerlijk lopen (bvb Austerlitz)

Leave a Reply