Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
img_2276 img_0742 p8171093 p8161042
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Kerstvakantie

De kerstvakantie is begonnen! Lekker rustig aandoen, een beetje uitslapen, en uitbuiken van de kerstdagen. Ook voor de hond zijn het misschien spannende en vreemde dagen (geweest). ‘Iedereen’ is ineens thuis, misschien kwam er visite, of gingen jullie ergens naartoe op visite. Alle indrukken verwerken kost de hond ook energie.
Het kan zijn dat het er elke dag van is gekomen om een hele lange wandeling te maken met de hond. Vanwege het weer, de kerstkalkoen of de visite.
In deze dagen tussen kerst en oud en nieuw een goede gelegenheid om extra aandacht aan de hond te besteden.

Hieronder een aantal tips om te doen voor of met de hond. Natuurlijk zijn er nog meer leuke dingen te doen en te verzinnen! Wij zijn erg benieuwd naar je ideeën. Laat hieronder een reactie achter!

 • Een lekkere, lange wandeling aan het strand, met een kopje warme chocolademelk als afsluiting.
 • Speel verstoppertje met de hond.
  Laat de hond zitten, en verstop ergens een speeltje. Niet meteen op een moeilijke plek, maar eerst op een gemakkelijke plaats. Laat de hond het speeltje zoeken en weer netjes bij je afgeven. Ruil het eventueel voor een koekje. Verstop daarna het speeltje opnieuw, steeds op een iets moeilijkere plek. Wanneer je buiten bent kun je ook ‘jezelf verstoppen’.
 • Lekker door het bos banjeren, bijvoorbeeld bij de Lage Vuursche, met een kopje thee hier.
 • Iets lekkers bakken of koken voor de hond.
  Wij drogen regelmatig kip of rundvlees in de oven. Oven op 80 graden, en de dunne reepjes vlees er zo’n zes uur in leggen. Laat de deur van de oven en klein beetje open staan.
  Onze hond vind het héérlijk!
  Kijk hier voor meer lekkere recepten
 • Een lange winterwandeling, en daarna lekker pannenkoeken bakken en eten. Geef de hond ook een naturel-pannenkoek. In stukjes in zijn bak, of een hele om helemaal kapot te scheuren! Succes verzekerd voor baas en hond.
 • Kijk naar Animal Planet met de hond, en kijk naar zijn reactie. (Lassie is ook goed ;) ) Of luister naar muziek voor honden via bijvoorbeeld youtube. (geen idéé of het echt werkt, maar het ziet er wel grappig uit)
 • De hond een kunstje leren, bijvoorbeeld uit dit boek.

Leave a Reply