Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
ff gek doen img_0637 p8171104 p1030138
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Sinterklaas

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan
Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan
Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer
Hoe waaien de wimpels al heen en al weer

Sinterklaas is een gezellig feest voor jong en oud, voor mens én hond!
Wel moet je als baas opletten wanneer er allemaal lekkere dingen op tafel staan! Chocolade kan namelijk giftig zijn voor honden. Vooral pure chocolade is risicovol, omdat daar veel theobromine in zit, deze stof kunnen honden niet goed tegen. Bij twijfel altijd contact opnemen met de dierenarts!

Kijk hier voor het hele artikel over chocoladevergiftiging.

Voor de hond zijn er speciale honden-letters, dat is beter voor hem of haar dan ‘mensenvoedsel’.

Komen Sinterklaas en zwarte Piet ook bij jullie thuis op of rond 5 december? Het kán zijn dat de hond de Sint net zo spannend vind als kinderen! Sinterklaas heeft een mooie tabbert aan en een mijter op. Zwarte Piet doet zijn naam eer aan met zijn zwarte gezicht, en heeft een veer op zijn baret! En dat kan allemaal best angstaanjagend zijn voor honden!
Onze hond vind het bijvoorbeeld maar gek als iemand íets op zijn hoofd heeft.

Ook kunnen honden spanning vaak feiloos voelen, en de spanning van de kinderen op de komst van Sinterklaas, of het bonzen op de deur kan ook overslaan naar de hond.

Houd de hond dus op pakjesavond ook goed in de gaten!
Er zijn hondenscholen die Sinterklaas vragen of hij tijd heeft om langs te komen om te oefenen met de honden. En als de Sint een gaatje in zijn drukke agenda heeft zégt hij wel eens ja. Zo kan de hond alvast oefenen voor als de sint op visite komt!

PS :Op zoek naar een surprise voor de honden of kattenfan?
Kijk eens bij de bouwplaten van Canon.

Ook leuk om te lezen

2 Responses to “Sinterklaas”

Leave a Reply