Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
BBQ onder de notenboom img_8381 img_1643 IF
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

De Berg van Bergharen


De Berg van Bergharen bij Bergharen is een hoog gelegen zandgebied temidden van vlakke kleigronden. Het gebied bestaat grotendeels uit bos, met kleine stukjes stuifzand en heide. De Berg van Bergharen maakt deel uit van een groter rivierduincomplex, dat ongeveer 10.000 jaar geleden is opgewaaid uit de bedding van het vlechtende riviersysteem van de Rijn. In de loop der tijd zijn de duinen bedekt geraakt met rivierafzettingen.  De berg van Bergharen steekt ongeveer 15 meter boven het omringende land uit. Ondergronds vormt het rivierduin een geheel met het rivierduin bij Hernen.

Wij hebben heerlijk gewandeld in het zand – gebied daar. Het was er heel rustig, en Benco heeft ook heerlijk gespeeld! Het was een korte wandeling, maar we gaan zeker nog eens terug voor een langere wandeling!
Op het terrein waar wij waren zijn ruiterpaden, dus een ruiter tegenkomen is zeker niet uitgesloten. Houd daar rekening mee als je daar met de hond loop.

Er zijn in de buurt van Bergharen nog meer leuke plekken om heerlijk te wandelen met de hond. Kijk daarvoor op de  Hondenflyer van het Gelders Landschap.
Onderweg kwamen wij geen horecagelegenheid tegen, maar in Bergharen en omstreken zijn wel voldoende eetgelegenheden.

Leave a Reply