Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hov















Wilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
img_2314 Pandora en Brigitte Cooper en de kong Benco
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Poep

Hondenpoep is een van de grootste volksergernissen. Met name in de grote steden is hondenpoep op de stoep en grasvelden een ware plaag. Hondenpoep op straat, op grasvelden, in de speeltuin en op andere plekken zorgt ervoor dat mensen een hekel krijgen aan honden. En dat is jammer.

Over hondenpoep zijn drie feiten te melden:
1. Net als ieder ander wezen poept een hond één of meer malen per dag.
2. Niemand vind het leuk om in de poep te staan, ook hondenbezitters niet.
3. In hondenpoep kunnen zoönosen zitten. Dat zijn ziekten die overdraagbaar zijn van hond op mens. Deze kunnen voor kwetsbare mensen gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Zogenaamde ‘ongelukjes’ ruim je natuurlijk altijd op. Neem daarom voor de zekerheid altijd wat mee om de poep op te ruimen. (bron: hondenbescherming)
Paarden mogen ‘overal’ poepen, en ook katten laten overal hun drollen achter. Helemaal eerlijk is het natuurlijk niet. Maar hondenpoep op de stoep, op voetbalveldjes of in speelplaatsen is gewoon vies! Er zijn gemeenten in Nederland waar je een boete kunt krijgen als je geen (poep)zakjes bij je hebt. Die boetes kunnen wel oplopen tot €90,00!

Het opruimen van de poep kan met verschillende zakjes. Gewone boterhamzakjes volstaan, maar die zijn wel erg dun. Het grote gele woonwarenhuis verkoopt ook zakjes, die zijn wat dikker. Helaas worden ze niet meer in elk filiaal verkocht.Er zijn ook mooie dispensers voor poepzakjes. Van verschillende merken en prijsklassen.

In veel gemeenten worden poepzakjes verstrekt aan hondenbaasjes. Soms hangen ze bij de vuilnisbakken, en in andere plaatsen kun je ze bij het gemeentehuis halen.

Er zijn zelfs gemeenten waar ze een “Doggy Master” hebben. Een soort grote stofzuiger voor hondenpoep. Arnhem heeft er eentje, en ook in Epe kun je er eentje vinden. Op de uitslaatstroken hoeven hondeneigenaren de poep niet op te ruimen.

Wanneer je nou niet in een gemeente woont waar ze een poepzuiger hebben, moet je op zoek naar een andere oplossing. Ik noemde hierboven de IKEA al, maar ook Blokker en Albert Heijn verkopen poepzakjes. Ook ken ik mensen die ‘gewone’ diepvrieszakjes gebruiken.
Ook in de dierenwinkel is van alles te verkrijgen. Biologisch afbreekbaar, papieren, luxe, gewone,voor een pup in nood, of  met een kleurtje.

Hoe duur of goedkoop ze ook zijn, uiteindelijk verdwijnen ze in een prullenbak.

Mocht er geen prullenbak in de buurt zijn om het volle zakje in te gooien kun je gebruik maken van een Port – A – Poo
Hiermee klem je het volle zakje gemakkelijk aan de lijn, zodat je niet een eind hoeft te lopen met een vol zakje in je handen.

Om een Belgische uitspraak: “Geen kakje zonder zakje” Wel zo netjes, toch?

Ook leuk om te lezen

2 Responses to “Poep”

  • MoniqueNo Gravatar:

    In de gemeente waar ik woon ben je verplicht om het op te ruimen (dat doe ik ook altijd netjes), de uitspraak geen kakje zonder zakje vind ik super!

  • HilversumNo Gravatar:

    Zit er een de app een kaartje met locaties van hondenpoepbakken? Dan zouden we allemaal weten waar we de zakjes kunnen deponeren (zonder iemand een boete van de groene bak controleurs te geven)

Leave a Reply