Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
img_2219 Erkemederstrand benco-waterballet Uit het riet....
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Stepworkshop

Op 30 oktober reden we naar Leur in Gelderland om een workshop steppen te gaan volgen bij Marleen van Actief met Inzicht.

In de workshop Steppen met je hond leer je eerst zelf hoe je moet steppen. Je leert de steptechniek en krijgt oefeningen om vol zelfvertrouwen op de step te staan. Pas als jij het steppen beheerst, komt de hond in beeld. Stap voor stap maakt de hond kennis met de step. Elke hond leert op zijn eigen manier en eigen tempo samen met jou te steppen. Aan het eind van de workshop zijn jullie ongetwijfeld enthousiast over deze manier van samen in beweging zijn!

Enthousiast, dát zijn we zeker!
De workshop begon om half 10 met een kopje thee of koffie. Hierna begonnen we met een rondje steppen zonder hond. De workshops worden gehouden in kleine groepjes van maximaal personen. Hierdoor was er voldoende aandacht voor iedereen!
Steppen is een bepaalde techniek die je onder de knie moet krijgen om blessures te voorkomen.
Het wisselen van been en de houding op de step kwam uitgebreid aan de orde. We stepten een ronde door het mooie Leur, op rustige weggetjes tussen de landerijen.
Onderweg leerden we ook meer over bochtjes, rondjes draaien en ook het remmen kwam uitgebreid aan de orde. De noodstop hopen we nooit nodig te hebben, maar we zouden nu een noodstop moeten kunnen maken zonder over de kop te vliegen!
Ook leerden we zelfs een paar kunstjes!
Na een uur steppen kwamen we weer terug bij het beginpunt, het Bezoekerscentrum  Vlaamse schuur van Gelders Landschap. Tijdens de koffiepauze kregen we hier uitleg over de verschillende tuigen en heupbanden voor baas en hond. Ook het gebruik van de Walkie Dog kwam aan bod.
Hierna mochten de honden ook een rondje meelopen naast de step.
Benco moest er aan het begin erg aan wennen om rechts te lopen, en hij was ook behoorlijk bezig zijn puberstreken te laten zien. Na even rustig oefenen en de goede begeleiding van Marleen ging het later een stuk beter en liep hij kwispelend naast de step!
De workshop was veel te snel weer voorbij, maar baasjes & hond waren wel moe geworden!

Voor Benco goed en zeker naast de step kan lopen hebben we nog wel wat oefening nodig. Het kan ook haast niet dat een hond in zo’n korte tijd precies begrijpt wat er gaat gebeuren, én dat het allemaal perfect gaat.
We hebben gesnuffeld aan het steppen met de hond, en zijn zéker enthousiast geworden!

Mocht je een keer bij je in de buurt willen steppen kunnen wij dat, in samenwerking met Actief met inzicht regelen.
Denk bijvoorbeeld aan De Groene Weelde bij Cruquius (Hoofddorp) of de Zegerplas in Alphen a/d Rijn.
Een ander terrein kan natuurlijk ook!
Mocht je dat willen, stuur dan gerust een mail naar info@opstapmetdehond.nl en we gaan het (proberen te) regelen!

Leave a Reply