Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
img_2169 img_0642 donderdag1 IF
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Per Spoor

Voor sommige mensen is het een dagelijkse zaak, anderen hebben er zelden tot nooit mee te maken; het openbaar vervoer.
Honden kom je niet zo vaak tegen in de trein, en zeker niet de wat grotere honden.
Het mag echter wel!
De regels van de NS zijn als volgt:

Dagkaart Hond

  • Een klein huisdier mag gratis met u mee in de trein.
  • Voorwaarde is dat het dier in een tas, mand of op schoot gehouden wordt.
  • Voor aangelijnde huisdieren koopt u, ongeacht uw bestemming , een Dagkaart Hond voor € 3.
  • Als u een NS- of OV-Jaarabonnement heeft, mag u één hond gratis meenemen. (dit geldt NIET voor een studentenkaart)

Misschien overbodig, maar laat de hond niet op de banken zitten, en zorg dat andere passagiers geen last van hem of haar hebben!

Hier kun je meer informatie vinden over honden in de internationale treinen als Thalys en TGV. Daar zijn de regels echter niet zo soepel!
Ga je toch met de hond naar het buitenland met de trein, let dan op het volgende:

Je kunt proberen een treinreis te boeken met tussenstops zodat je onderweg af en toe een wandeling kunt maken met je hond. Spoorwegen stellen echter ook bepaalde eisen aan het meenemen van je hond, die verschillen per maatschappij. Informeer van tevoren welke regels er gelden. Voor enkele landen is het verboden om je hond per trein het land mee binnen te nemen. In Europa (en omgeving) zijn dat Finland, Groot-Brittannië (inclusief Noord-Ierland), Ierland, Joegoslavië, Kroatië, Litouwen, Macedonië, Marokko, Noorwegen, Rusland (en alle staten van de voormalige Sovjet-Unie) en Slovenië. Voor Spanje en Portugal mag je je hond alleen meenemen als je een heel slaapcompartiment hebt geboekt.

Stap niet zomaar met je hond de trein in om er dan uren in te blijven zitten! Laat hem er rustig aan wennen, het liefste al van jongs af aan!
Een station met veel mensen en een trein die langs komt denderen kunnen behoorlijk angstaanjagend zijn.
Onze hond is nog nooit in de trein geweest (wel in een watertaxi en de bus) maar we zijn wel een aantal keren op een station geweest.

Leave a Reply