Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
opstap8weken2 img_8463 p1030663 Met zijn allen op pad
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Tsjechië met de hond

Als vakantiebestemming met de auto is Tsjechië prima te doen, en dus kun je de hond prima meenemen.
Maar is Tsjechië wel hondvriendelijk?
Onze recente ervaring leert dat Tsjechië best hondvriendelijk en toegankelijk is.
Wij brachten onze vakantie door in de Noord – Bohemen

In Tsjechië zijn een paar regels waar je je aan moet houden.
* De hond moet in ieder geval tegen hondsdolheid zijn ingeënt en moet een hondenpaspoort hebben.
* Je moet altijd een muilkorf bij je hebben. Wij hebben hem niet hoeven gebruiken.
* In het openbaar vervoer echter is een muilkorf verplicht! Je ziet meer dan in Nederland hondjes met een muilkorf lopen.

Honden op een terras is geen probleem, mocht je ergens naar binnen willen wisselt het per restaurant of de hond welkom is.
Er zijn in Tsjechië diverse plaatsen waar honden welkom zijn.
In de dierentuin van Praag bijvoorbeeld. Je koopt een kaartje voor de hond en voor jezelf, en krijgt er een poepzakje bij!
In de grotten van Bozkov en de zoo van Liberec zijn honden niet welkom.

Praag is een mooie stad om heerlijk in te wandelen. Honden mogen niet mee in kerken of openbare gebouwen, maar ondanks dat is het heerlijk wandelen in Praag. Aan de lijn, dat wel.

Tsjechië is een land dat er geschikt is om lekker te wandelen. Er staan wandelroutes aangegeven. Dit zijn wel vaak doorgaande routes, en geen rondjes van een paar kilometer.Honden kunnen mee, maar moeten meestal aangelijnd zijn omdat je langs wegen loopt.

In Tsjechië is volop wild. Er wordt ook veel gejaagd. Het schijnt zo te zijn dat de eigenaar van het jachtgebied honden neer mag schieten die op zijn terrein loslopen/ achter wild aangaan. Of de jagers dit ook echt doen weet ik niet, maar we hebben het risico ook niet gelopen!

Wintersportgebied Bedrichov is zeer geschikt om te wandelen. Onze hond heeft daar ook los gelopen. Als we mensen tegenkwamen hielden we hem bij ons.Wij kregen deze tip van iemand die al vaker in Tsjechië geweest is.
Er is daar géén bewegwijzerig, en zonder GPS waren we hopeloos verdwaald geweest. Pas dus op welk pad je inloopt!

In Tsjechië kun je tegen een taalprobleem aanlopen. In de grotere steden kun je je meestal redden met Duits en/of Engels. In kleinere plaatsen spreekt de bevolking alleen Tsjechisch.

Wij vonden Tsjechië een mooi land. De natuur is erg mooi, alleen al die bergen op lopen is best zwaar.
Wanneer je van tevoren gedegen onderzoek doet naar goede wandelplaatsen kom je een heel eind. Je moet er niet vanuit gaan dat de Tourist Information je alles kan vertellen over wandelen met je hond.

Ook leuk om te lezen

Leave a Reply