Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
p1030139 11-maanden Henny en Gaby Niet zo diep
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

Doggyride

Jonge puppy’s kunnen en  mogen nog niet zo ver lopen. Dit vanwege de heupen waar je voorzichtig mee moet zijn. En oudere honden kunnen niet altijd zo ver meer.
Niet iedereen heeft (altijd) een auto tot zijn of haar beschikking.
Ondanks dat alles wil je toch graag op stap met de hond!

Toen onze hond Benco 5 maanden was gingen wij op vakantie naar Denemarken. En hij mocht mee. Wij wilden graag Kopenhagen bezichtigen, maar Benco mocht niet zo lang lopen.
De Doggyride hondenfietskar bracht de oplossing.

We bestelden er een zogenaamde ‘joggerset’ bij. Een duwstang en een derde wiel. En zo hebben we Kopenhagen doorkruist, en ook daarna hebben we hem vaak gebruikt.

De ‘duwstang’ en het derde wiel moet je er apart bijbestellen, en zonder is de doggyride een fietskar. De Doggyride kun je gemakkelijk aan de fiets bevestigen met de bijgeleverde  fietskoppeling.

Er zijn drie soorten Doggyrides.
Mini, voor honden tot 25 kilo,
Original, voor honden tot 45 kilo
Novel, voor honden tot 55 kilo.

De doggyride is redelijk gemakkelijk in te klappen, en zo mee te nemen in de auto. Die wielen zijn demonteerbaar.
De eerste keer in elkaar zetten kan wel een beetje lastig zijn omdat het canvas nog stug is. Na een tijdje gaat het soepeler.
Ook kan hij gebruikt worden als extra bench. Het ding is wel van canvas, dus pas wel op met knaag-grage honden!
In de doggyride zit een oog om de hondenriem vast te kunnen zetten, zodat de hond niet ineens naast de fiets loopt!

De nieuwere doggyrides hebben een tas/zak achterin zodat je wat spullen mee kunt nemen. Onze versie had dat nog niet, maar gelukkig hadden wij een handig familielid dat een kussen en tas maakte. Er ligt namelijk geen kussen op de bodem, de bodem is van een soort rubber.
Er is een bagagerek verkrijgbaar, maar dan kun je de duwstang niet meer gebruiken. Deze is alleen geschikt voor achter de fiets.

Fietsen met de doggyride is gemakkelijk. Het is niet extreem zwaar, maar houd er wel rekening mee dat je breder bent, en het gewicht van de hond berg op mee moet nemen. Je voelt aan de fiets wanneer de hond zich verplaatst in de Doggyride.

Er zitten drie ‘luikjes’ in de doggyride. De voorste en bovenste met een plastic regen/wind scherm ervoor. Onze ervaring leert dat je het beste de ritsen allebei boven kunt doen. Met de ritsen beneden is onze hond wel eens ‘ontsnapt’.

Onze hond heeft er heerlijk in gelegen. Hij lag te slapen of rustig in de rondte te kijken. Op vakantie werd er zelfs een foto van ons gemaakt door een Italiaanse dame die het erg interessant vond.
Wanneer Benco sliep of rustig lag durfde ik er op een gegeven moment ook wel winkels mee in te gaan.

De Doggyride is zeker voor honden die niet te ver kunnen of mogen lopen om ze met de fiets mee te nemen. Met de wandelset wordt hij zeer geschikt om (ver) mee te wandelen. Het is het gemakkelijkst om te wandelen over verharde wegen of paden.

Op de site van Doggyride kun je meer informatie vinden, en waar hij verkrijgbaar is.

Ook leuk om te lezen

Leave a Reply