Volg ons…
Kijk ook eens bij…
Hondenvakanties

Hunneketravel

hovWilt u advertentieruimte huren, een product onder de aandacht brengen of misschien wel samen met ons een winactie organiseren? Op deze pagina kunt u meer informatie vinden: adverteren op opstapmetdehond
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief door middel van het sturen van een email. Inschrijven nieuwsbrief
Tags
Gallery
De Market Dome Kattenstraatje img_9708 spring
Disclaimer
Niets mag zonder onze toestemming van deze site worden overgenomen. Alle foto’s, kopfoto’s en teksten zijn – tenzij anders vermeld – eigendom van op stap met de hond. Wil je iets gebruiken of overnemen, neem dan contact met ons op. Op stap met de hond © 2010

Kvk: 27342699
BTW

In de stad: Nijmegen

Je doet niet elke hond een plezier met naar de stad gaan. Het is belangrijk dat de hond van pup af aan regelmatig in de stad komt, zodat hij leert omgaan met de geluiden, de drukte en vreemde voorwerpen en geuren. Wanneer een hond ouder is (na de socialisatie-periode) kan hij ook nog prima leren omgaan met alle nieuwe dingen in de stad, het wennen eraan duurt alleen wat langer.
Onze hond vind het allemaal erg leuk en gezellig. Hij vind het heerlijk om een beetje te snuffelen en overal in de rondte te kijken.

Op zaterdag is het over het algemeen erg druk in steden, vraag jezelf af of het dan een goed plan is om met de hond door de stad te sjouwen. Hetzelfde geldt voor warme dagen, is het dan nog leuk voor de hond (en voor jezelf?)

Neem voldoende hondenpoepzakjes mee, en ruim alles netjes op!

Tijdens onze mini-break in Groesbeek brachten we een bezoekje aan de stad Nijmegen. Shoppen, daar hadden we geen zin in (en dat gaat ook niet als je een hond bij je hebt) Maar lekker kijken in een nieuwe stad is altijd leuk!

Tips voor Nijmegen

Wij parkeerden bij ‘stichting de oude stad’ voor 5 euro per dag.
Dit was vlakbij Kronenburger park, waar we ook doorheen gewandeld zijn.

Het water dat stroomt door de winkelstraat  de Stikke Hezelstraat.
Benco vond het erg interessant! (zie filmpje hieronder)

Eten aan de Waalkade bij La Pasta
Lekker eten en ondertussen bootjes kijken. Benco kreeg hier een lekkere bak water!

De dierenwinkel ‘de Ark van Noach’ Berg en Dalse weg 212 in Nijmegen. Een erg leuke winkel waar ze vanálles hebben! Het is net buiten het centrum, en je kunt  (redelijk) voor de deur parkeren.

Dierenwinkel Jan de Beijer in Beuningen. Een grote winkel die (erg) vol staat met allemaal leuke spullen voor diverse huisdieren. Op ongeveer 15 autominuten van Nijmegen. Ze hebben ook een webshop.

Interessante sites:
VVV
Nijmegen.nl
Water in Nijmegen from Saskia van de Ven – Vink on Vimeo.

Leave a Reply